Архива 2014/2015

ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

     У нашој школи је данас пригодним програмом обележен 26. септембар, Европски Дан језика. Програм је настао сарадњом библиотекара школе,Јелене Недељковић,чланова Стручног већа страних језика: Вере Рајковић, Марије Пејић, Гордане Китановске и Емине Лазаревић, педагошког асистента, Наташе Петровић и наставнице ликовне културе, Иване Мирковић. Наши талентовани ученици, од другог до осмог разреда, још једном су се остварили као уметници разних профила. У пре свега пријатној и забавној атмосфери, они су рецитовали, певали и глумили на српском, ромском, немачком, холандском, енглеском и руском језику.Читав простор био је оплемењен радовима чланова ликовне секције.

                                                                                                                                                         Ј.Н.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


Избор „Ученика генерације“ за школску 2014/2015. годину

       На седници Наставничког већа одржаној 03.06.2015.године,а на предлог Одељенског већа осмог разреда донета је одлука да се за Ученике генерације за школску годину 2014/2015  изаберу Јована Милановић ученица 8/1  и Сања Петровић ученица 8/4 .    Честитамо!

sanja jovana


Сарадња компаније „НИС“  са нашом школом

     Дана 25.05.2015. године свечано је отворена учионица у нашој школи коју је својом донацијом опремила компанија „НИС“.Том приликом наши гости су биле  Снежана Лакићевић представник компаније  „НИС“,као и Оливера Војиновић  проф.руској језика у Алексиначкој гимназији која је помогла у остваривању сарадње између наше школе и компаније „НИС“.Овај  догађај су својим присуством улепшали ученици наше школе извођењем кратког вокално-инструменталног програма на руском језику уз подршку наставница руског језика Гордане Китановски и Вере Рајковић,а овом лепом догађају је присуствовао и директор школе Зоран Ивановић.

 Фото-галерија:

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


НАГРАДНА  ЕКСКУРЗИЈА

     У  суботу  6.јуна  2015. године изведена  је Наградна екскурзија  намењена нашим ученицима који су у овој школској години постигли запажене резултате на Окружним и Републичким такмичењима,као и наставницима чији су ученици постигли ове успехе.План екскурзије је био да се обиђе град Смедерево и његове знаменитости.Том  приликом је посећена смедеревска тврђава,а затим  је остатак времена искоришћен за обилазак града.Део амбијента са екскурзије преносимо у фото-галерији:

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


Обележавање Међународног дана заштите животне средине

Дана  5. јуна 2015. године у ОШ „Вук Караџић“ у Житковцу обележен је Међународни дан заштите животне средине. Ученици V и VI разреда припремили су приредбу под називом „Рециклажа није бламажа“. У холу школе и билошком кабинетну изложен је хербаријумски материјал из школске збирке и украсни предмети настали од рецилираног материјала.

У наредном прилогу можете погледати део наше приредбе:

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


„Деца међу нарцисима“- КЦ Чајетина,
наша школа међу добитницима награда трећи пут

  На престижном дечијем фестивалу „Деца међу нарцисима“ у Чајетини , на литерарном конкурсу, по трећи пут за редом су ђаци ОШ „Вук Караџић“ – Житковац, ИО из Моравца освојили награду.
Мина Стојановић је прва из одељења, још као првачић добила признање за свој литерарни рад на тему Кад би мене питали, школске 2012/2013. године.

11 111 1111 1

    Један од наших највећих и најбољих песника за децу, а наш најдражи, Љубивоје Ршумовић, био је кум прошлогодишњег 22. по реду фестивала „Деца међу нарцисима“ у Чајетини. Његовом одлуком (због чега смо посебно поносни) додељене су награде учесницима. Једна од њих, трећа награда, у млађој категорији разреда ОШ, припала је нашој Јовани Милошевић (други разред из Моравца).

22 2

     Ове године, председник жирија био је познати песник млађе генерације, Бранко Стевановић, чијом је одлуком у млађој категорији литерарних радова наш Мартин Петровић освојио треће место. Тема литерарног рада била је Писмо великану.
Честитамо младим литерарцима уз жељу да наставе да вредно раде и освајају награде!

333

3 33

Д.С.


Завршница  ЧИТАЛИЋА 2015 

      Ученици и наставници наше школе су по трећи пут узели учешће у Републичкој смотри читалаштва под називом ,,Читалићи“.Ове године се око 130 наших ђака борило за титулу нај ,,кликераша“, ,,креативца“, ,,гласника“ или ,,инспиратора“, а у томе их је подржало 22 наставника.Најуспешнији на школском нивоу награђени су дипломама и књигама , које им је уручио дечији песнимк Власта Ценић, на свечаној завршници одржаној 05.05.2015. у сали житковачког биоскопа.Том приликом су пред многобројном публиком коју су чинили ,,читалићи“, њихови родитељи и пријатељи, као и гости из градске библиотеке, ученици III-1, под вођством учитељице Срђане Ђурђевић извели драматизацију поеме Бранка Ћопића ,,Јежева кућица“. Свечана завршница овог републичког такмичења одржаће се 16.05.2015. где ће наша школа бити представљена штандом са ученичким радовима и песмом у извођењу Анђеле Трифуновић.Аница Станковић III-1 и Јована Милановић VIII-1  биће награђене, јер су освојиле награде на републичком нивоу.                                                                                                                                                                                                         J.H.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


УСПЕСИ НАШИХ УЧЕНИКА НА  ТАКМИЧЕЊИМА

     На Републичком такмичењу из информатике и рачунарства Тесла-инфо куп одржаном у Нишу,  ученице наше школе Јована Милановић (8/1)  и Сања Петровић (8/4)  екипно су заузеле  2.место, док је у појединачној конкуренцији  Јована Милановић заузела 1.место. Наше ученице је предводио њихов предметни наставник Милан Динић.

слика

           Дана,03.05.2015.године на Републичком такмичењу из енглеској језика  одржаном у Београду наша  Сања Петровић ученица осмог разреда остварила је велики успех освојивши 2.место са освојених 62 поена од максималних  65 поена.Овај Сањин успех остварен је уз подршку  њене предметне наставнице Марије Пејић.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

     На Окружном такмичењу из биологије одржаном 26.04.2015.год. у Нишу ученици наше школе постиглу су следећи успех: Цветковић Лука(5.разред) 3.место,Јанковић Анђела(7.разред) 3.место и Марковић Емилија (7.разред) 3.место, а њих је предводила предметна наставница Тамара Поповић.Ученице  Мина Милошевић (5.разред) заузела  3.место са освојених 71 поен,а Мија Томић (6.разред) заузела 3.место са освојених 76 поена,њих је предводила предметна наставница Весна Миленовић.                                                                На Општинском такмичењу из биологије одржаном 14.03.2015.године остварени су следећи пласмани наших ученика.У 5.разреду Ђорђевић Александра  2.место (86 поена),Цветковић Лука 2.место (86поена)са наставницом Тамаром Поповић.Мина Милошевић 2.место(85 поена) и Динић Емилија 3.место(76 поена) са наставницом Весном Миленовић.У 6.разреду Мија Томић 2.место(86 поена) и Јована Милошевић 3.место (73 поена) са наставницом Весном Миленовић.У 7.разреду Анђела Јанковић 2.место(89 поена),Марковић Емилија 3.место(86 поена),Алексић Николета 3.место (74 поена) са наставницом Тамаром Поповић.У 8.разреду Сања Петровић 2.место (81 поен),Алекса Николић 3.место (76 поена),Милица Богосављевић 3.место (73 поена).

На Окружном такмичењу из математике које је одржано 28.03.2015. у ОШ „Ратко Вукићевић“ у Нишу, изузетан успех постигао је ученик IV разреда Андрија Живадиновић кога је предводила учитељица Соња Митровић. Он је са максималних 100 поена освојио прву награду! Запажени резултат постигао је и још један ученик IV разреда, Лазар Станковић, кога је предводила учитељица Зорица Тошић. Он се са освојених 80 поена нашао у групи ученика који су поделили трећу награду.

  На Општинском такмичењу из математике које је одржано 28.02.2015. у ОШ „Љупче Николић“ у Алексинцу, ученици наше школе остварили су запажене резултате.

  Ученици IV разреда Илија Ђорђевић, Павле Трајковић, Лазар Станковић (учитељице Зорице Тошић) као и Лука Стошић и Андрија Живадиновић (учитељице Соње Митровић) изборили су пласман на Окружно такмичење.

     Ученици V разреда Лазар Дидић и Лука Цветковић које је предводила наставница Александра Миловановић, поделили су друго место и обезбедили пласман на Окружно такмичење.

     Ученици VI разреда Данијела Момчиловић и Владимир Стојменовић (наставнице Јасмине Ђорђевић) поделили су прво место, док је Андрија Златковић кога је предводио наставник Стефан Костић, заузео треће место. Постигнути резултати су поменутим ученицима донели и учешће на Окружном такмичењу.

     Ученици VII разреда које је предводила наставница Јасмина Ђорђевић су такође успели да се пласирају међу најбољима у општини, али им тај резултат нажалост није био довољан за пласман на наредни ниво такмичења. Валерија Динић освојила је прво место, а са само 2 поена мање, на другом месту се нашао Александар Момчиловић.

      Ученик 4.разреда наше школе Андрија Живадиновић остварио је велики успех на Републичком  такмичењу математичара „Мислиша 2015″ које организује  друштво математичара „Архимедес“ из Београда.Андрија је освојио 1.место са максималним бројем поена.Њега је предводила учитељица Соња Митровић.

       На Општинском такмичењу из хемије наша ученица Сара Ињац (7/2) освојила  је 1. место,док је Анђела Милосављевић(7/4) освојила 3.место.Обе ученице оствариле су пласман на Окружно такмичење.Ученице је предводила њихова предметна наставница Радица Ињац.

  На  Општинском такмичењу „Шта знаш о саобраћају“ одржаном 26.04.2015.године у ОШ „Љупче Николић“ у Алексинцу ученици наше школе Владимир Стојменовић ученик 6.разреда и Лука Цветковић ученик 5.разреда остварили су запажен успех освојивши у својим категоријама  друга места и уједно се пласирали на Окружно такмичење.Пласман на овом такмичењу се остварује на основу  збира бодова на Тесту из познавања саобраћајних прописа и Вожње бицикле на полигону спретности,при чему су на полигону   оба ученика остварила максималних 100 бодова.Ученици су као награду добили заштитне кациге за вожњу бицикле.Ученике је предводио њихов предметни наставник Зоран Стојановић.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

   На Окружном такмичењу из енглеског језика одржаном  29.03.2015. године у Нишу,ученица осмог разреда Сања Петровић (наставница Марија Пејић) постигла је велики успех  освојивши 1.место и пласирала се на Републичко такмичење.

   На Општинском такмичењу из књижевности „Књижевна олимпијада“ које је одржано 22.2.2015. у ОШ „Љупче Николић“ у Алексинцу, ученице Јована Милановић (8/1) и Миљана Ристић (8/2) освојиле су 1. место са постигнутих 19 поена (наставница Бранка Виденовић).

  На Општинском такмичењу из енглеског језика које је одржано 28.2.2015. у Суботинцу, Сања Петровић, ученица 8/4, освојила је 1. место са постигнутих 37 поена (наставница Марија Пејић).

   На Општинском такмичењу из српског језика одржаном 7.3.2015. у ОШ „Вожд Карађорђе“ у Алексинцу ученице осмог разреда Сања Петровић (са максималних 20 поена ) и Јована Милановић (са 17 поена) заузеле су 1. и 2. место ( наставница Бранка Виденовић).


My English Quiz

      Данас  09.05.2015. године  у ОШ“Љупче Николић“ одржан је „My English Quiz“  који организује  The English Book. У квизу је учествовало 7 екипа,а наш тим је заузео 2.место.Овај квиз је пре свега забавног карактера тако да су и ученици и наставници уживали.Екипа наше школе је носила назив A-team  и њу су чинили:  Сања Петровић(капитен),Алекса Костадиновић,Катарина Миладиновић сви ученици 8.разреда,Анђела Јанковић(7.разред),Мартин Илић(6.разред) и Лазар Дидић(5.разред). Нашу екипу је предводила свакако најуспешније такмичарка која је данас узела учешће у овом квизу Сања Петровић,која је недавно освојила 2. место на Републичком такмичењу из Енглеског језика.                                                                              Наставнице Марија Пејић,Јелена Недељковић и Емина Лазаревић су са поносом пратиле квиз јер су ученици показали завидно знање ,не само енглеског језика  већ и свих осталих предмета,попут географије,историје,математике.                                                                                                                                                                                                Е.Л.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


Прослава „Дана школе“

    Данас,30.04.2015.године у  Житковцу,свечано је обележен „Дан  школе“.Том приликом је приређена приредба,коју су припремили ученици и наставници наше школе.У музичком делу приредбе учешће су узели наши ученици-солисти као и хор наше школе уз подршку наставника музичке културе Марка Марковића.У драмском делу програма изведена је представа „Избирачица“ коју су припремили и одглумили ученици 8.разреда уз помоћ наставница српског језика  Бранке Виденовић и Соње Ђорђевић.На крају је изведен и сплет народних игара у извођењу културно-уметничког друштва из Житковца.Школски часопис за ову годину уз помоћ ученика је уредила наставница српског језика Љиљана Богдановић.                                                        У свечаном делу приредбе су додељене Дипломе свим ученицима који су у протеклој години остварили запажене резултате на такмичењима,а такође су додељене  и  Захвалнице наставницима који су се у  протеклој години истакли својим радом.                                                                                                                                                 Обележавању  „Дана школе“ су присуствовале и бројне званице из локалне самоуправе,образовања,културе и привреде,као и ученици,радници школе и родитељи.                                                                                                                                                             Део атмосфере са данашње прославе преносимо у фото-видео  галерији:

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Представа „Избирачица“


„Квиз знања“ у нашој школи

       У недељи обележавања Дана школе, одржано је и финале ,, Квиза знања „. У среду, 29. 4. 2015. године, у мултимедијалној учионици, два тима наших ученика су се борило за титулу победника премијерног издања ,, Квиза знања „. Овогодишњи победници квиза jесу чланови тима  ,,The Winners“ , који су након одличне и напете борбе успели да иза себе оставе, такође одличан тим под називом ,,Ћопави комарци“. Публика је присуствовала фер и интересантном такмичењу најбољих и најспретнијих ученика наше школе, јер за учествовање у овом такмичењу није потребно само знање, већ сама брзина давања одговора и сналажљивост. Овај квиз је, иако новина у активностима наше школе, одлично прихваћен од стране ученика, који су пожелели да ово наше окупљање у славу знања буде традиционално. Надамо се да ће следеће године бити пријављено више тимова.

         Иначе, иницијативу за одржавање ове активности у нашој школи покренуло је неколико наставника наше школе, на идеју наставнице енглеског језика Емине Лазаревић. Њој су се придружили и наставници: Јасмина Ђорђевић, Јелена Брзаковић, Никола Бакић и Љиљана Богдановић. Они су осмислили питања, били стручни жири и водитељи  квиза.

                                                                                                                                                            Љ.Б.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


 Посета  ФРАД-у  у  оквиру пројекта  „Професионална оријентација“

      У  оквиру пројекта  Професионалне оријентације, поводом вежбе о радној равноправности, а и поводом Дана девојчица , девојчице ОШ “Вук Караџић“ из Житковца, Љубица Нешић VIII1, Даница Стошић VIII1, Јована Јовановић VIII1, Викторија Марковић VIII2, Јована Величковић VIII2, Андријана Стојановић VIII3, Андреја Недељковић VIII3, Кристина Миладиновић VIII3, Наталија Марковић VIII4, Драгана Урошевић VIII4, Драгана Благојевић VIII4, у пратњи наставника Бранке Виденовић, Јелене Петровић Брзаковић и Зорана Стојановића, посетили су фабрику филтера “ФРАД“ у Алексинцу. Инжењери фабрике су нас провели кроз све погоне и објаснили процес производње филтера за уље и ваздух, за сва моторна возила. Девојчице су виделе цео процес производње, од најситнијих делова до финалног производа. Захваљујући  љубазности  радника фабрике девојчице су провеле угодно поподне и доживеле ново искуство. Надамо се да ће после ове посете нека од ученица одабрати посао техничара и инжињера као своје професионално опредељење.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ „БЕЗБЕДНОСТ  У  САОБРАЋАЈУ“

    Дана 13.03.2015.год.  у просторијама школе у сарадњи са ПС Алексинац  за ученике 5.разреда одржана су предавања на тему:

-безбедност деце у саобраћају

-штетност дроге и алкохола

-вршњачко насиље

Предавач је био саобраћајни полицајац Дејан Ђурић.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


Учешће школе у пројекту Онлајн недеља

      Онлајн недеља је годишња европска дигитална кампања која укључује и охрабрује људе да користе нове технологије и Интернет уз помоћ вештина које им пружају приступ многобројним могућностима онлајн света. Кампања се организује сваке године у марту.

        У току Онлајн недеље, од 23. до 29. марта, активирана је апликација где можете регистровати своје учешће у овој европској кампањи као учесник из Србије и тако допринети промовисању активности наше земље у области дигиталног укључивања. Кликом на сличицу отвориће вам се линк ка анкети.

4673866_orig

Ове године акцији су се прикључили и ученици наше школе. Укључите се и Ви и подржите информатичко описмењавање!


Резултати општинског такмичења из биологије одржаног  14.03.2015.године

бод 5-page0001

бод 6-page0001

бод 7-page0001

бод 8-page0001


Учешће у инклузивној радионици „Тепих Сјерпинског“

       Ученици и наставници наше школе  посетили су школу „Смех и суза“ у Алексинцу,ради учешћа у инклузивној радионици „Тепих Сјерпинског“.Израда фрактала од налепница била је основна активност инклузивног дружења ученика и наставника из шест основних и једне средње школе. Организовани по групама, које су биле састављене од ђака из различитих школа, ученици су од налепница правили делове тепиха, а онда их на школском дворишту ујединили у целину.
Позиву ученика ОШ „Смех и суза“ на инклузивно дружење и израду тепиха одазвали су се ученици основних школа из Лоћике, Суботинца, Житковца, Алексиначког Рудника, „Вожд Карађорђе“из Алексинца и Алексиначке гимназије.

        На крају дружења, заједничком фотографијом упућена је порука заједништва све деце.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


 Пројекат „Тепих Сјерпинског“ у нашој школи

     Ученици Основне школе „Вук Караџић“ из Житковца, издвојено одељење у Моравцу прикључили су се међународном пројекту Sierpinski Carpet (Тепих Сјерпинског). Пројекат се реализује у сарадњи са Математичким факултетом Универзитета у Алмерији у Шпанији, а циљ је да се 2016. године обележи сто година од настанка фрактала „Тепих Сјерпинског“. Овај фрактал дефинисао је пољски математичар Вацлав Сјерпински 1916. године. Идеја је да се у Шпанији склопи седма итерација „Тепиха Сјерпинског“, који ће бити највећи „Тепих Сјерпинског“ на свету Sierpinski Carpet пројект је непрофитна активност која повезује децу целог света, која од налепница заједно праве огроман геометријски фрактал, познат под именом „Тепих Сјерпинског“. Тренутно је у пројекту више од 300 школа у 30 земаља света и преко 19.000 деце. Србија се такође укључила у израду овог огромног фрактала и једина је за сада, осим Шпаније, која ће правити велики тепих шесте итерације са 64 центара из Србије. Израда тепиха шесте итерације у Србији ће се обавити у једном од објеката Спортског центра „Чаир“ у Нишу, 16.маја 2015.године у 12 часова, под покровитељством града Ниша и Спортског центра „Чаир“, а све захваљујући нашој координаторки Аници Тричковић, професорки математике из Ниша.

                                                                                                                                                         Д.С.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


Угледни час о безбедности деце на интернету

        У петак, 20.2.2015. године у издвојеном одељењу у Моравцу учитељица Данијела Стефановић одржала је угледни двочас из предмета Од играчке до рачунара. Наставна тема часова била је Безбедност деце на интернету и Скајп у настави. На првом часу ученици су имали прилику да учествују у презентацији о добрим и лошим странама интернета, а затим да погледају филм Заробљени у чаробној мрежи. После коментарисања занимљивог филма за ученике, уследило је цртање мапа ума са темом Интернет је наш пријатељ. На другом часу „скајповало“ се са другарима из пријатељске школе ОШ „Краљ Петар I“ из Ниша, најпре такмичећи се кроз квиз знања, а затим у опуштеној размени анегдота са часа, песама, рецитација и на крају дељењем великог аплауза и радости због добре и успешне сарадње. Сарадња се наставља на пролеће кроз трећи део пројекта „Подели знање“, када ће ученици из Моравца са својим учитељицама посетити ову нишку школу, тачније издвојено одељење у Паси Пољани и учествовати у ускршњим радионицама, као и презентовати примере добре праксе из своје школе.

                                                                                                                                                    Д.С.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


Shakespeare and love

         Данас 13.02.2015.године у кабинету за Енглески језик,одржана је књижевна радионица поводом предстојећег Дана заљубљених.Радионицу под називом „Shakespeare and love“ креирале су и успешно реализовале наставнице  Јелена Недељковић,Емина Лазаревић и Марија Пејић уз помоћ својих талентованих ученика. Присутни љубитељи лепе речи могли су чути  Шекспирове љубавне сонете у извођењу Милуна Здравковића и  Александра Ђорђевића и осетити снагу љубави Ромеа и Јулије коју су нам дочарали Алекса Костадиновић,Виктор Ђорђевић и Анђела Јанковић.Љубав се славила уз поезију наших младих стваралаца-ученика од 5. до 8. разреда,док су за музички део били задужени  Јована Ранђеловић,Лазар Дидић и мултиталентовани Милун Здравковић.

       У галерији  можете погледати  фотографије,као видео на коме је вокално-инструметално извођење нашег ученика Милуна Здравковића.

                                                                                                                                                          Ј. Н.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


Обележавање школске славе СВЕТИ САВА  у нашој школи

       Данас, 27.јануара 2015. године, школска слава СВЕТИ САВА свечано је обележена у нашој школи. Најпре је одржана литургија у Цркви Св.Архангела Гаврила у Житковцу, где је обављено и свечано резање славског колача уз присутво ученика, наставника, родитеља, као и грађана Житковца, a након тога је приређена Светосавска академија у фискултурној сали наше школе под називом „НАШЕ ПРАВОСЛАВЉЕ ЈЕ СВЕТОСАВЉЕ“. Ту је приказан пригодан програм у коме су учествовали ученици наше школе, а који је припремљен у сарадњи са наставницима српског језика и музичке културе. Изведен је такође и сплет народних игара од стране наших ученика, иначе чланова културно-уметничког друштва. Светосавској академији су присуствовале бројне званице из локалне самоуправе, привреде, културе, као и ученици, радници школе и родитељи. Део атмосфере са данашње прославе преносимо у фото галерији:

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

       Свети Сава је свечано обележен и у истуреним одељењима наше школе уз учешће ученика,наставника и родитеља.Део  те атмосфере  преносимо у  фото галерији:

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ    

     Позивамо све ученике и раднике школе,као и наше драге госте да својим  присуством увеличају нашу прославу школске славе „Свети Сава“ у уторак   27.јануара 2015.године.

        Распоред активности на дан прославе:

-Литургија у Цркви Св.Архангела Гаврила од 8:45 часова

-Резање колача у Цркви од 10 часова

-СВЕТОСАВСКА  АКАДЕМИЈА под називом „НАШЕ ПРАВОСЛАВЉЕ ЈЕ СВЕТОСАВЉЕ“  у школи са почетком  од  10:30 часова

-Коктел у зборници школе од 11:30  часова

    Програм са ученицима припремају наставници: Бранка Виденовић и Марко Марковић.

        Колачар  ће бити наставник Бојан Тодоровић.

      СВЕТИ САВА ће бити обележен и у истуреним одељењима наше школе уз учешће ученика и учитеља.

                                                  images


ХУМАНИТАРНА ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА

    Актив наставника Верске наставе, у сарадњи са храмом Св. Архангела Гаврила у Житковцу позива Вас на ХУМАНИТАРНУ ПРОДАЈНУ ИЗЛОЖБУ ученичких радова.

    Акција је замишљена као продајна изложба, а сав приход од продаје биће намењен као помоћ ученицима наше школе.
Изложба ће бити одржана у уторак, 13. јануара 2015. године испред храма Св. Архангела Гаврила у Житковцу са почетком у 19 часова.

  Овим путем позивамо све колеге и ученике да, сходно својим могућностима, подрже нашу акцију.

Унапред захвални,
Вероучитељи школе

Milostivi Samarjanin


НОВОГОДИШЊИ  АМБИЈЕНТ  У  НАШОЈ  ШКОЛИ

      У холу наше школе новогодишњој атмосфери и блиставости допринеле су вредне ђачке руке. Украсе су правили на ликовној секцији са наставницом Иваном Мирковић и на радионицама са вероучитељем Николом Бакићем. За аранжмане су биле задужене наставница Ивана и наша Марина. Вредни, весели и еуфорични кренули смо на распуст.

                                                                                                                                                         Д.С.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


Новогодишње вашаролије  у  Моравцу

    Четврте „Новогодишње вашаролије“ у Моравцу одржане су 29.12.2014. године. Ученици и учитељице из Моравца, уз изузетну сарадњу и подршку родитеља организовали су продају рукотворина насталих на ученичким и радионицама за родитеље. Велика понуда украса, јелки од различитих материјала, шешира, колача, ушећерених јабука и свега осталог, није дуго чекала на купце. На шареним штандовима било је свега. Дечији осмеси и радост дружења били су најлепши поклон како учитељицама, тако и родитељима. Сакупљени новац искористиће се за куповину потребних наставних средстава. Екипа ученика и учитељица уз велико хвала свим посетиоцима и родитељима, поручује – креативност нема граница, придружите нам се и уживајте!

                                                                                                                                                          Д.С.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


New Year and Christmas workshop

      Данас је петнаесторо ученика наше школе, љубитеља енглеског језика,имало задовољство да присуствује новогодишњој и божићној радионици у просторијама Америчког кутка (American corner) у Нишу. Ученици су постали поносни чланови ове прелепе библиотеке,тако да су имали прилике да се упознају са њеним садржајем, наменом и љубазним особљем. Након учлањивања и разгледања кутка, наши ђаци су активно учествовали у креативној радионици, посвећеној предстојећим празницима. Ову групу малих креативаца предводиле су њихове наставнице енглеског језика: Јелена Недељковић, Емина Лазаревић и Марија Пејић. Деца су се лепо забавила и понела лепе утиске са данашњег дружења.

                                                                                                                                                         Ј.Н.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


Међушколски пројекат „Подели знање“

       Први део пројекта  „Подели знање“ реализован је у среду, 24.12.2014. године у издвојеном одељењу у Моравцу. Пројекат су покренуле учитељице овог одељења и ОШ „Краљ Петар I“ из Ниша. Уз кратак пригодан програм и представљање обе школе, почело је упознавање. Ученици су наставили дружење кроз креативне радионице у духу новогодишњих празника, док су учитељи разменили примере добре праксе презентујући свој рад. Презентацију примера часова „Играј се и учи“ и „Спортски дан“, учитељица из нишке школе, пратио је цео актив учитеља, стручни сарадници и директор  школе „Вук Караџић“, Житковац. У ведром расположењу ученици и учитељи обе школе, договорили су  наставак сарадње најпре узвратном посетом у пролеће 2015. године, а затим и укључивањем других наставника и ученика виших разреда у активности и дружење.

                                                                                                                                                             Д.С.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


ЧИТАЛИЋИ  2015

        Ученици наше школе и ове године учествују у ,сада већ,Републичком такмичењу промовисања књиге и читања под називом ,,Читалићи“. Вредни читалићи могу се такмичити у неколико категорија, па тако, на пример, могу постати ,,кликераши“, ,,креативци“, ,,промотери“, или зарадити још неку од ласкавих титула коју нуди ово такмичење.За све информације,заинтересовани ученици и наставници могу се обратити школским координаторима – наставницама Јелени Недељковић и Бранки Виденовић, а могу их наћи и на сајту ,,Читалића“ :

https://citalici.wordpress.com/about/                                                                                       Ј.Н.

А овако је то изгледало прошле године:

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


ДОБРОДОШЛИ НА САЈТ ОШ“ ВУК КАРАЏИЋ“-ЖИТКОВАЦ

Постави коментар