Архива 2015/2016. година


ГРАЂЕВИНСКИ РАДОВИ У НАШОЈ ШКОЛИ

        Током летњих месеци у  нашој школи су извршени одређени грађевински радови. У матичној школи  је потпуно реновиран санитарни чвор и урађена је нова септичка јама. Такође неколико учионица је реновирано укључујући и кабинет за хемију у коме је обновљен и инвентар. У издвојеном одељењу   у  Лужану је  промењена столарија.


НАГРАДНА   ЕКСКУРЗИЈА   2016 

         Дана, 22.06.2016.године изведена је наградна екскурзија за ученике и наставнике који су у школској  2015/2016. години постигли  запажене резултате на такмичењима. Том приликом учесници екскурзије обишли су водопад Лисине  недалеко од Ресавске пећине,затим је посећен манастир Манасија у близини Деспотовца. Након тога пут је настављен ка Великој Плани у близини које су ученици и наставници посетили манастир Покајницу. Потом је остатак времена проведен у туристичком комплексу Моравски конаци у близини Велике Плане.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


Избор „Ученика генерације“ за школску 2015/2016. годину

        На седници Наставничког већа одржаној 03.06.2016.године,а на предлог Одељенског већа осмог разреда донета је одлука да се за Ученикa генерације за школску годину 2015/2016.  изабере   Анђела Милосављевић  ученица 8/4.    Честитамо!

ANDJELA


Додела награда учесницима такмичења  „Шта знаш о саобраћају“

     У петак, 10.06.2016. године у  згради општине Алексинац, представници Савета за безбедност саобраћаја на путевима на територији општине Алексинац доделили су пригодне награде најуспешнијим ученицима који су учествовали на Општинском такмичењу „Шта знаш о саобраћају“. Том приликом је наша школа која је заузела 1. место у екипној конкурецији као награду добила бицикл. Такође у појединачној конкуренцији Владимир Стојменовић (7.разред)  за освојено 1. место као награду је добио бицикл, док су Павле Трајковић (5.разред) за освојено 2 .место, као и Илија Ђорђевић (5.разред) и Александра Ђорђевић (8.разред) за освојено 3.место као награду добили заштитне кациге.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


Презентација примера добре праксе ОШ „Вук Караџић“ Житковац

            Дана 02.06.2016. Наставници ОШ „Вук Караџић“ из Житковца представили су у Регионалном центру примере добре праксе из своје школе, као и радове са конкурса Дигитална школа. Презентације су одржали: Весна Миленовић – Дан животне средине, Никола Бакић – Заштита животне средине и православље, Представа „Вертеп“- позориште сенки, Бранка Виденовић – „Огњиште у искри сећања“, Филм о манастиру Св. Стефан у Липовцу, Милан Динић – Презентација књиге Збирка задатака и тестова из информстике и рачунарства и Наташа Петровић – Додатна помоћ у учењу од 5 – 8 разреда.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


САБОР УЧИТЕЉА, БЕОГРАД ЈУН 2016

          На конкурс који је расписао Савез учитеља Републике Србије за презентовање примера добре праксе изабран је и рад колегинице из наше школе, Данијеле Стефановић. Рад носи назив Онлајн недеља кроз вршњачко учење, а заједно са Данијелом аутор је и Биљана Веселиновић, наставница математике из ОШ „Смех и суза“ из Алексинца. Иначе, овај пример добре праксе презентоваће се у оквиру области Савремени начини планирања образовно – васпитног процеса. Рад ће бити презентован 18. и 19. јуна на Учитељском факултету у Београду.

13318889_603913613106407_53384021_n (1)

СТРУЧНО  УСАВРШАВАЊЕ  У  НАШОЈ  ШКОЛИ

У суботу, 4. јуна 2016. године у нашој школи одржан је семинар Подршка наставницима и ученицима у превенцији насиља. Аутори и реализатори овог програма усавршавања су Марсела Ескенази Милутиновић, дипл. педагог, педагошки саветник, Пољопривредно-хемијска школа „Др Ђорђе Радић” Краљево, координатор програма; Александра Јованкин, дипл. педагог, педагошки саветник, Пољопривредно-хемијска школа „Др Ђорђе Радић” Краљево.Иначе, основни циљ овог програма је унапређивање компетенција наставника у осмишљавању превентивних активности и адекватног начина реаговања у ситуацији насиља.Семинару је присуствовало 30 наставника наше школе.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


 ПРОМОЦИЈА  БИЛИНГВАЛНОГ  ОДЕЉЕЊА  АЛЕКСИНАЧКЕ  ГИМНАЗИЈЕ
       
        Промоција билингвалног одељења Алексиначке гимназије одржана је данa  23.5.2016  у просторијама ове установе. Циљ промоције био је приближавање руског језика и културе будућим средњошколцима, а у реализацији богатог програма поред гимназијалаца учествовали су и ученици основних школа који похађају часове руског језика. Наше учеснике предводиле су наставнице руског језика Вера Рајковић и Гордана Китановски, а за музички део програма био је задужен Милан Петковић, наставник музичке културе.
      

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


СВЕЧАНА ЗАВРШНИЦА ,,ЧИТАЛИЋА“

           ,,Читалићи 2016“, републичка манифестација посвећена читању и читалаштву, имали су своју свечану завршницу 21.05.2016. године у Ражњу. ОШ,,Иван Вушовић“ окупила је више од 300 основаца који су се такмичили у познавању српског језика и књижевности,изради дневника читања и друштвених игара. ,,Кликераши“ из наше школе, који су се пласирали на републички ниво такмичења су: Емилија Пешић (1.разред), Анђела Стојановић (2.разред) и Теа Миловановић(4. разред). Гордана Петровић(4.разред) освојила је треће место у категорији ,,креативци“, док су Кристина Миловановић, ученица петог, као и Нађа Спасић и Емилија Павић,ученице шестог разреда, освојиле похвалу у истој категорији.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


УСПЕСИ НАШИХ УЧЕНИКА  НА ТАКМИЧЕЊИМА

              На   Републичком такмичењу  „Шта знаш о саобраћају“ одржаном  20. и 21. маја 2016. године у Београду, ученик наше школе Владимир Стојмеовић(7/1) предвођен предметним наставником Зораном Стојановићем, остварио је одличан резултат и освојио 3. место.  Такмичење се иначе састоји из три дела. Првог дана је решавање теста из познавања саобраћајних прописа, а другог дана  је вожња бицикле на два одвојена полигона.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

      На Републичком такмичењу из информатике и рачунарства „Тесла инфо куп“ које је одржано у Нишу,ученик наше школе Андрија Живадиновић (5/5) остварио је одличан разултат  заузевши 2.место. Њега је предводио предметни наставник Милан Динић.

13101480_10208812723865831_1445601593_n

       На  Окружном такмичењу  „Шта знаш о саобраћају“ одржаном 07.05.2016.године,  ученици наше школе су остварили одличан успех. Ученик 7. разреда  Владимир Стојменовић (наставник Зоран Стојановић)  заузео је 1. место у  својој категорији и остварио пласман на Републичко такмичење, док је ученик 5. разреда  Павле Трајковић (наставник Дејан Илић) заузео 2. место у својој категорији. Такмичење се састоји из три дела:  решавање теста из познавања саобраћајних прописа и вожња бицикле на два одвојена полигона.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

      На Општинком такмичењу  из биологије које је одржано 6.3.2016.г.  ученици наше школе постигли су следеће резултате: III  место  Андрија Живадиновућ ( 77 поена )и III место  Лазар Станковић  ( 72 поена). Пласман на Окружно такмичење остварили су  и учениц петог разреда:  Емилија Младеновић, Јована Младеновић, Вања Станковић , Андрија Стефановићи и ученице седмог разреда: Јована Милошевић и Анђела Миленковић.

      На Окружном такмичењу из билогије које је одржано 12.4.2016.г. ученик  Андрија Живадиновић освојио је II место ( 86 поена) а ученик  Лазар Станковић III ( 79 поена).

13643807_1077394772345859_1242883557_n


ДРУЖЕЊЕ СА БАКАМА И ДЕКАМА

          Дана 27.04.2016. ученици V/4 предвођени одељењским старешином, Бранком Виденовић, а у пратњи педагошког асистента Наташе Петровић и библиотекара Јелене Недељковић, посетили су Геронтолошки центар ,,Јеленац“ у Алексинцу. Циљ посете био је хуманитарне природе – наши ђаци су желели да улепшају Ускрс најстаријим суграђанима, што су несумњиво и учинили.Весели дечји жагор, музика, песма и стихови испунили су просторије центра, али и срца бака и дека, који су фарбали јаја, играли шах са децом и сладили се посластицама које су припремили њихови родитељи и наставница Бранка. Посебну пажњу ученика привукла су сећања на младост и детињство насмејаних и ганутих бака и дека. Видео материјал настао приликом ове посете биће искориштен за учешће на конкурсу под називом ,,Корак по корак“.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


Прослава „Дана школе“

     Данас,22.04.2016.године у  Житковцу,свечано је обележен „Дан  школе“. Пригодан програм који је том приликом изведен, припремили су заједно са ученицима наставник српској језика Драгиша Марковић и наставник музичке културе Милан Петковић. На крају програма је изведен и сплет народних игара у извођењу културно-уметничког друштва из Житковца.         Школски часопис за ову годину уз помоћ ученика је уредила наставница српског језика Соња Ђорђевић.

        У свечаном делу приредбе су додељене Дипломе и књиге свим ученицима који су у протеклој години остварили запажене резултате на такмичењима,а такође су додељене  и  Захвалнице наставницима који су се у  протеклој години истакли својим радом.

    Обележавању  „Дана школе“ су присуствовале и бројне званице из локалне самоуправе,образовања,културе и привреде,као и ученици,радници школе и родитељи.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


УСПЕСИ  НАШИХ УЧЕНИКА НА ТАКМИЧЕЊИМА

        На Окружном такмичењу  из историје ученик наше школе Андрија Живадиновић (5/5) остварио је велики успех заузевши 1. место са максималним бројем поена. У петом разреду  Републичко такмичење из историје није предвиђено. Ученика је предводио његов предметни наставник Зоран Васиљевић.

13101480_10208812723865831_1445601593_n

       На Општинском такмичењу „Шта знаш о саобраћају“,одржаном 16.04.2016.године у  ОШ „Вожд Карађорђе“ у Алексинцу, тим наше школе у саставу:  Владимир Стојменовић,Павле Трајковић,Илија Ђорђевић,Јана Живковић,Леонтина Јанковић,Данијела Петровић,Александра Ђорђевић и Небојша Симић екипно је освојио прво место. Такође у појединачној конкуренцији  Владимир Стојменовић је заузео прво место у својој категорији и пласирао се на Окружно такмичење,док је Павле Трајковић заузео друго место у својој категорији и такође се пласирао на Окружно такмичење. Запажени резулатат су остварили и Илија Ђорђевић и Александра Ђорђевић који су појединачно били трећи. Ученицима који су заузели једно од прва три места биће уручене пригодне награде. Такмичење се иначе састоји из два дела:  решавање теста из познавања саобраћајних прописа и вожња бицикле на полигону спретности. Ученике су предводили наставници ТИО : Зоран Стојановић, Михаела Голубовић и Дејан Илић.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

     На Окружном такмичењу из биологије одржаном 09.04.2016.године у ОШ „Љупче Николић“ у Алексинцу ученици наше школе забележили су запажене резултате. Лука Цветковић (6/2)  заузео је 2.место са 83 поена, Матија Матијевић (6/1) заузео  је  3.место са 73 поена и Алекса Стојановић (6/3) заузео је 3.место са 71 поеном. На овом такмичењу су такође учествовали и  ученици Стефанија Арсић (6/1), Александар Ђорђевић (6/2), Анђела Јанковић (8/2),Николета Алексић(8/3) и Емилија Марковић(8/3).Ученике је предводила њихова предметна наставница Тамара Поповић.

image-44462abdda0828fb01b601ddefa4485de6c8f7133931c6a194215b0826d8634b-V

       На Окружном такмичењу из српског језика у недељу 3.4.2016. ученица петог разреда Невена Миленковић освојила је друго место са одличних 18 поена и на најбољи начин представљала нашу школу.На истом такмичењу учествовали су ученици петог разреда Андрија Живадиновић и Андреја Стефановић који су такође имали добар резултат.

       На недавно одржаном Окружном такмичењу из енглеској језика  у Нишу,ученици 8.разреда  Анђела Милосављевић и Вељко Маринковић остварили су запажен резултат и пласирали се на Републичко такмичење.Ученике је предводила њихова наставница Емина Лазаревић.

      Ученици ОШ „Вук Караџић“ из Житковца, Анђела Милосавељевић и Вељко Маринковић постигли су данас одличне резултате на Општинском такмичењу из енглеског језика и пласирали се на окружни ниво такмичења који ће се одржати 12.03. 2016. у Нишу.

1004487_1004621046286710_6605382108500921273_n


ВЕРТЕП И ПОЗОРИШТЕ СЕНКИ

         Осмог априла ,у поподневим часовима, у нашој школи одиграна је представа ,,Вертеп“, коју је осмислио и припремио вероучитељ Никола Бакић са ученицима петог и шестог разреда. Ова необична представа, рађена као позориште сенки, фасцинирала је присутне ученике и наставнике. Цео догађај је увеличао и хор цркве Светог Архангела, чији су чланови ученици наше школе.Након представе, уследила је радионица у којој су учествовали ученици 3-2 и чији је задатак био да начине фигуре за позориште сенки и изведу мини вертеп на задату тему, што су они са одушевљењем прихватили и успешно реализовали. У креирању и вођењу часа такође је учествовала и наставница енглеског језика и библиотекар Јелена Недељковић.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


БОГАТСТВО ЈЕ  У  РАЗЛИЧИТОСТИ

      У петак, 8. априла, у нашој школи обележен је Светски дан Рома, креативном и информативном радионицом са ученицима од 5. до 8. разреда . Присутни ученици и наставници су имали прилике да чују и сазнају више о ромском народу, његовој култури и традицији.Неки учесници су кроз поезију,прозу и музику дочарали присутнима свакодневни живот Рома и проблеме са којима се они суочавају.Након поучног филма, који су пре пар година снимили ученици наше школе, учесници радионице су израдили плакате на тему ,,Богатство је у различитости“.Водитељи радионице биле су Наташа Петовић, педагошки асистент и Јелена Недељковић, библиотекар школе.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


Победници Онлајн недеље 2016.

    Екипе ученика две основне школе „Смех и суза“ из Алексинца и ОШ „Вук Караџић“ из Житковца, издвојено одељење у Моравцу и њихови родитељи, предвођени тимом наставника: Биљана Веселиновић, Светлана Б.Ђорђевић, Елена Стојановић, Милан Петковић, Јасмина Ивановић, Никола Бакић и Данијела Стефановић, освојили су прву награду за најбољи видео запис на такмичењу, као учесници Онлајн недеље 2016. године. Онлајн недеља је годишња европска дигитална кампања која укључује и охрабрује људе да користе нове технологије и Интернет уз помоћ вештина које им пружају приступ многобројним могућностима онлајн света. Кампања се организује сваке године у марту под покровитељством организације Телецентри Европе која представља мрежу телецентара. Удружени и под вођством својих наставника ученици ређају успехе, а ово је само још један у низу.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


УЧЕШЋЕ У ON-LINE НЕДЕЉИ

GOW15-prijava

Другу годину за редом основна школа „Вук Караџић“ из Житковца учествује у обележавању Oнлајн недеље. Координатор за нашу школу је учитељица Данијела Стефановић.

Онлајн недеља је годишња европска дигитална кампања која укључује и охрабрује људе да користе нове технологије и Интернет уз помоћ вештина које им пружају приступ многобројним могућностима онлајн света. Кампања се организује сваке године у марту под покровитељством организације Телецентри Европе која представља мрежу телецентара. Опширније о самом пројекту на: http://onlajnnedelja.telecentar.rs/

Молимо све заинтересоване посетиоце да се региструју кликом на следећи линк:

http://www.esurveyspro.com/s/347761/gow-2016


Обележавање школске славе СВЕТИ САВА  у нашој школи

 

       Данас, 27. јануара 2016. године, школска слава СВЕТИ САВА свечано је обележена у нашој школи. Најпре је одржана литургија у Цркви Св. Архангела Гаврила у Житковцу, где је обављено и свечано резање славског колача, уз присуство ученика, наставника, родитеља, као и грађана Житковца. Након тога је приређена Светосавска академија. Приказан је пригодан програм, у коме су учествовали ученици наше школе. Програм  је припремљен у сарадњи са наставником  српског језика, Драгишом Марковићем, и наставником музичке културе, Миланом Петковићем. Светосавској академији су присуствовале бројне званице из локалне самоуправе, привреде, културе, као и ученици, радници школе и родитељи. Oве године колачар је била учитељица Срђана Голубовић, а за наредну годину ту улогу ће преузети наставник информатике, Милан Динић. Део атмосфере са данашње прославе преносимо кроз фото галерију:

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


СРЕЋНА НОВА ГОДИНА   И    БОЖИЋНИ ПРАЗНИЦИ

   Свим ученицима и радницима наше школе желимо СРЕЋНУ НОВУ 2016. ГОДИНУ и  БОЖИЋНЕ ПРАЗНИКЕ !

SLIKA-N.GODINA


НАЈБОЉИ  НАСТАВНИК  ИНФОРМАТИКЕ  И  РАЧУНАРСТВА

    Дана 10.12.2015. године у Београду, у згради Скупштине града, наставнику наше школе, Милану Динићу, је додељена награда за најбољег наставника информатике и рачунарства,  ДИСКОБОЛОС  2015. Наставнику Динићу награда је додељена на основу резултата које је остварио са ученицима наше школе на такмичењима из информатике и рачунарства протеклих година. Њему су том приликом уручени и пригодни поклони. Честитамо.

milan


САЂЕЊЕ ЛИПЕ

     Дана 18. 12. 2015.   у сарадњи са Месном заједницом Житковац, ученици одељења 6/3 су, заједно са одељењским старешином Вером Рајковић и директором школе Зораном Ивановићем, засадили десет садница липе у парку преко пута школе. Овим гестом су желели да дају свој допринос очувању природе и развоју екологије.

                                                                                                                                                             Ј.Н.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


ПРИРЕДБА НА РУСКОМ ЈЕЗИКУ У АЛЕКСИНАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

     У петак, 11. децембра, у 12 часова, у Свечаној сали Алексиначке гимназије, одржана је заједничка приредба свих школа општине Алексинац у којима се учи руски језик.Наше ученике предводила је наставница Вера Рајковић, а музички програм остварен је у сарадњи са Миланом Петковићем, наставником музичке културе.Они су припремили веома разноврстан програм на руском језику. Ово је најлепши вид популаризације руског језика, a уједно и леп пример сарадње школа.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


МАЛА ШКОЛА ВАТРОГАСТВА

  Дана 30. новембра 2015.године у нашој школи је одржан први сусрет наших ученика и представника Ватрогасног друштва из Алексинца,са циљем отпочињања са радом Мале школе ватрогаства. Овом сусрету је присутвовало 18 ученика наше школе од 5. до 8. разреда.Циљ је био да се деца заинтересују за тему спречавања и безбедног гашења пожара.У ту сврху договорено је да обука наших ученика за мале ватрогасце буде обављена  током фебруара-марта 2016. године.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


ДАН  БОРБЕ  ПОТИВ  СИДЕ

    Дан борбе против СИДЕ  1. децембар у нашој школи је обележен едукативним предавањем за ученике 7. разреда    1. децембра, а за ученике 8. разреда 2. децембра. Предавање су одржали медицински радници из Здравственог центра-Алексинац,а тема је била заштита од Сиде и других полно преносивих болести, као и разни начини контрацепције.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


ОБЕЛЕЖЕН 25. НОВЕМБАР – ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

    Дана 25.11.2015. је са ученицима шестог разреда, у оквиру предмета Грађанско васпитање, одржана радионица поводом Међународног дана борбе против насиља над женама.Радионица је плод сарадње библиотекара школе, Јелене Недељковић и наставнице Марије Крстић. Ученицима је предочен проблем насиља над женама и могућих начина за сузбијање истог.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


ПОДЕЛИ ЗНАЊЕ 2

    Друга је година како су учитељи и ученици из наше школе ИО Моравац у међушколском пројекту „Подели знање“. Пројекат је осмишљен са циљем да се размене идеје, примери добре праксе и да се повежу ученици двеју школа ОШ „Краљ Петар први“ из Ниша, ИО Паси Пољана и ОШ „Вук Караџић“ Житковац, ИО Моравац.Учитељи размењују идеје,а ученици се опуштају и друже кроз радионичарски рад везан за наступајуће празнике. И ове године смо уживали у дечијим представама обеју школа, вршњачком дружењу као и осмесима на лицима свих учесника.

                                                                                                                                                       Д.С.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


УЧЕШЋЕ НАШИХ УЧЕНИКА НА  „ПЕКАРСКИМ ДАНИМА“

    Десети пекарски дани у Алексинцу у организацији Пољопривредне школе „Шуматовац“ су организовани ове године од 21. до 23. 10. 2015. године. Другог дана на изложби „Савремено и традиционално пекарство“ учествовали су ученици ИО из Моравца од првог до четвртог разреда, предвођени учитељицом Весном Станисављевић. За свој изузетни аранжман освојили су Grand Prix плакету. Посебну захвалност дугујемо родитељима наших ученика, који су узели учешће и ангажовали се око пекарских производа и аранжмана на изложби. Трећег дана, на такмичењу за најбољи славски колач такође је наша школа освојила признање. Наша ученица Анђела Урошевић ученица осмог разреда, предвођена вероучитељем Николом Бакићем, освојила је треће место својим колачем.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


РАДИОНИЦЕ У БИБЛИОТЕЦИ

     Током октобра,Месеца школских библиотекара, у нашој библиотеци одржан је низ часова са ученицима нижих разреда из Моравца, Житковца и Лужана.Приликом дружења са библиотекарком ученици су открили тајне библиотекарског посла, постали чланови библиотеке, илустровали насловне стране књига,научили шта је летопис, како се књиге позајмљују и чувају, као и за шта оне служе. Деца су певала, рецитовала, глумила, решавала загонетке, причала бајке,писала песме и правила понашања. Најважније од свега је да су и учитељи и деца уживали у свим активностима.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


НОВО ОПИСНО ОЦЕЊИВАЊЕ

    У оквиру плана Стручног већа разредне наставе дана 21.10.2015. године у нашој школи учитељица Данијела Стефановић одржала је предавање на тему Описно оцењивање у првом разреду – нови начин евидентирања оцена. Презентацији су присуствовали сви учитељи, директор и стручна служба школе. Разјашњене су недоумице око вођења документације на нов начин, прописан од стране МПТНР на почетку 2015/2016. школске године.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


НЕДЕЉА ПРОГРАМИРАЊА   CodeWeekEU 2015

      У оквиру Европске недеље програмирања  CodeWeekEU 2015 у ОШ „Вук Караџић“ у петак 16.10.2015. године,одржан је час на коме су ученици упознати са HTML  језиком.Том приликом написали су и свој први код.

IMG_1815


ПРЕПОРУЧИ КЊИГУ ДРУГУ

   Поводом почетка Дечије недеље и Месеца школских библиотекара, у нашој библиотеци је данас почела акција ,,Препоручи књигу другу.“ Циљ акције је промовисање читања и избор најпопуларније књиге по мишљењу наших ученика. Акција траје током читавог октобра. Придружите се !

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


ПОРОДИЦА МИ МНОГО ЗНАЧИ

      У петак, 9.10.2015. пригодним програмом обележен је завршетак Дечје недеље. У програму су учествовали ученици 5. 6. и 7. разреда, а организатори су били наставници српског језика:Соња Ђорђевић, Љиљана Богдановић и Бранка Виденовић.Ученици су прочитали своје радове које су написали на тему ,,Породица ми много значи“. Наши мали талентовани глумци приредили су Нушићеву једночинку ,,Кирија.“Сви су уживали у програму који је био посвећен породици и вaжности коју она има за живот детета.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


НАЈДУЖЕ КОЛО ЗА ГИНИСА

У Великом   колу за Гинисову   књигу   рекорда 4. октобра 2015. године, одиграном у Новом Саду,   нашло се и 22 ученика наше школе:

Емилија СтефановићI2

Теодора Маринковић I4

Сташа НиколићII2

Кристина СтојиљковићII2

Павле Величковић III4

Аница СтанковићIV1

Тамара МилојковићIV1

Лазар Стојиљковић IV1

Никола Антић IV1

Димитрије МомчиловићIV1

Анђелија МомчиловићIV2

Анђела СавићIV2

Милош Миленковић IV4

Анастасија ТрајковићIV4

Милица ЖивковићV1

Немања Мишић V4

Вељко Костић V5

Стефан Јовић V5

Јована МладеновићVI3

Кристина Перић VII2

Невена АлексовVII2

Александар Момчиловић VIII4

Преко 12.000 учесника (тачније 12.360) из 290 КУД-оваизСрбије, ЦрнеГоре, РепубликеСрпске, Мађарске, Словеније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Бугарске,… (укупно 11 земаља) ушло  је у Гинисову књигу рекорда као највеће и најдуже коло на  свету.Играле  су   се 3 игре:
– Велико Бачко коло
– Катанка
– Ужичко коло

Коло  се  простирало кроз  следеће  улице: Булевар кнеза Милоша, Футошки пут, Булевар  Европе, Булевар  војводе  Степе – и тако је направљен  круг дужине   вишеод 6 километара.Поносни смо на наше ученике који су учествовали и представљали нашу школу на овом великом међународном догађају.

12079283_515347855296317_7543180057409992673_n


ДАЉИНЕ РАЗДВАЈАЈУ – МИНИЈАТУРЕ СПАЈАЈУ

  Данас је у нашој школи у оквиру Дечије недеље спроведен у дело републички пројекат Даљине раздвајају – минијатуре спајају. Учешће су узели сви ученици нижих разреда из централне школе и свих издвојених одељења, као и њихови учитељи. Цртане и сликане по 4 минијатуре величине квадрата 7 пута 7 центиметара спојене су у велики колаж који ће у мају месецу бити послат у ОШ у Елемиру, општина Зрењанин. Све школе које су узеле учешће у овом пројекту биће позване на велико дружење у овој општини и спајање радова по 64 ученика из својих школа. Пројекат остварује циљ уједињавања школа, дружења, радости ликовног стварања ученика и њихових учитеља. Задовољни смо јер смо уједињени остварили циљ и постали део великог пројекта у коме учествује више од 50 школа из Републике.

                                                                                                                                                         Д.С.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


Презентација „Читалића“

  Данас је, у школској библиотеци одржана презентација овогодишњег међушколског пројекта под називом ,,Читалићи 2016″. Библиотекарка школе, Јелена Недељковић, детаљније је упознала присутне колеге са тематиком и корацима у реализацији овог такмичења у вештинама читања, разумевања прочитаног и писаног изражавања.Наша школа је, иначе, уз ,,Читалиће“ од њиховог настанка,тако да су се учитељи и наставници и сада радо одазвали њиховом позиву за учешће.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


КОНЦЕРТ РУСКЕ УМЕТНИЦЕ ОЛГЕ МАСАЉСКЕ

     У среду, 16. септембра 2015, под покровитељством Културног центра Алексинац, руска уметница Олга Масаљска одржала је целовечерњи концерт и у Алексинцу.Концерт је био одржан у великој сали Дома културе са почетком у 19 часова. Улаз је био бесплатан.Концерту је присуствовао велики број људи како из Алексинца тако и из околине. У прелепом амбијенту су такође уживали ученици и наставници основне школе „Вук Караџић“. Целовечерњи концерт је прошао у најбољем реду и уживању публике у прелепом гласу руске уметнице Олге Масаљске.   Ево и неколико фотографија наставника и ученика наше школе са руском уметницом:

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.


ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

     У нашој школи је данас пригодним програмом обележен 26. септембар, Европски Дан језика. Програм је настао сарадњом библиотекара школе, Јелене Недељковић ,чланова Стручног већа страних језика: Вере Рајковић, Марије Пејић, Гордане Китановске и Емине Лазаревић, педагошког асистента, Наташе Петровић и наставнице ликовне културе, Иване Мирковић. Наши талентовани ученици, од другог до осмог разреда, још једном су се остварили као уметници разних профила. У пре свега пријатној и забавној атмосфери, они су рецитовали, певали и глумили на српском, ромском, немачком, холандском, енглеском и руском језику.Читав простор био је оплемењен радовима чланова ликовне секције.

                                                                                                                                                            Ј.Н.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Постави коментар